duurzaam.jpg

Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzame en groene concepten. De Hoop Installaties BV kan diverse duurzame oplossingen voor u verzorgen. Daarnaast streven wij ernaar op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid. Hieronder vind u voorbeelden van duurzame toepassingen:

Balansventilatie met wtw

Een balansventilatiesyteem met warmteterugwinning (wtw) is een ventilatiesyteem waarbij de vervuilde warme lucht uit de woning wordt gezogen. Daarbij wordt de warmte uit deze lucht met behulp van een warmtewisselaar gebruikt om verse toevoerlucht, van buiten de woning, voor te verwarmen. Op die manier zorgt u voor een goede ventilatie en een gezond binnenklimaat. En omdat de binnenkomende lucht al door de WTW wordt voorverwarmd, verbruikt de verwarmingsketel minder energie (= hoger rendement).

Zonnepanelen

Een zonnepaneel is een paneel dat uit meerdere, met elkaar verbonden zonnecellen bestaat. Deze cellen zetten zonlicht (photo) om in elektriciteit (volta). De cellen worden daarom ook wel photovoltaïsche of PV-cellen genoemd. Als zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan de apparaten in huis verbruiken, levert het systeem automatisch de 'overtollige' elektriciteit aan het net. Met negen zonnepanelen op het dak wekt u al bijna de helft (1750 kWh) op van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huishouden (3500 kWh).

Lage temperatuur verwarming

Bij watervoerende vloerverwarming wordt warm water door buizen in de vloer gepompt. Een warmtebron, bijvoorbeeld een cv-ketel, verwarmt het water. Het water loopt naar een verdeler. De verdeler verdeelt de warmte over verschillende vloerverwarmingsgroepen. Met vloerverwarming kunt u het aangenaam warm maken in huis met een lagere temperatuur (= hoog rendement). Daarom wordt dit ook wel lagetemperatuurverwarming (LTV) genoemd.

HR-combiketel

Beschikt u over een verwarmingsketel van 7 jaar of ouder, dan biedt een moderne HR-combiketel (levert warmte en warm water) veel voordelen. Met een lager energieverbruik en minder uitstoot van schadelijke stoffen spaart u zowel het milieu als uw portomonnee. Wilt u nòg efficienter met energie omgaan, dan zou u over kunnen stappen op een HRe-combiketel. Dit type verwarmingsketel levert tevens elektriciteit.

Zonneboiler

Met een zonneboiler gebruikt u de zon om water te verwarmen. De zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. Het opgewarmde water in het voorraadvat kan worden gebruikt als warm tapwater of voor verwarming. Als de zon niet genoeg warmte geeft, wordt het water in het voorraadvat naverwarmd door een cv-ketel.

LED-verlichting

Dankzij de doorontwikkeling van LED-verlichting, wordt het een steeds interessanter alternatief voor een spaarlamp. LED-verlichting is heel duurzaam en heeft een zeer laag energieverbruik. Daarbij is LED-verlichting voor steeds meer type fittingen en in verschillende tinten verkrijgbaar.